De kat van freud

Quote Freud: "Time spent with cats is never wasted"

.

De lichtinval is perfect, m’n vachtje is mooi opgepoetst. Maar waarom willen die selfie sessies dan tóch geen mooie plaatjes opleveren? Gedesillusioneerd en met een licht gekrenkt ego verplaats ik foto na foto naar de prullenbak. Aangezien een foto een objectieve weerspiegeling van de realiteit is, vraag ik mij vertwijfeld af hoe het toch komt dat ik mijzelf zo anders in mijn hoofd heb zitten. En is dit dus werkelijk hoe mensen mij zien?

.

Niet dus!!

.

Volgens onderzoekers verbonden aan de Rutgers New Jersey Medical School, zijn velen zich niet bewust van het vervormende effect van een camera op korte afstand. Hierdoor kan men (letterlijk) een vertekend zelfbeeld ontwikkelen.

.

Een zorgelijke ontwikkeling! Vind ook plastisch chirurg Boris Paskhover, die steeds vaker jongvolwassenen op zijn spreekuur krijgt die hem selfies tonen als argument voor de gewenste neuscorrectie.

.

Om hen duidelijk te maken dat een selfie in feite neerkomt op het kijken in een draagbare lachspiegel, benaderden hij en zijn collega’s een onderzoeker aan de Stanford University. Ohad Fried van de afdeling Computer Science ontwikkelde een wiskundig model dat de neusvervorming van dichtbij gemaakte foto’s aantoonde.

.

Uit de resultaten kwam naar voren dat een gemiddelde selfie (gemaakt van zo’n 30 cm. van het gezicht) de neus maar liefst DERTIG PROCENT breder maakt! Het topje van de neus lijkt 7% breder vergeleken met een foto die van 1,5 meter wordt gemaakt.

.

Belangrijk om je bewust van te zijn! Want met name jongeren zijn veel met hun uiterlijk (en telefoon) bezig en kunnen zich er dus (onterecht) onzeker door gaan voelen. Zelfs zodanig dat ze zoiets drastisch als een neuscorrectie willen ondergaan. Beter eerst maar investeren in een selfie stick?

.

Voel jij je ook vaker onzeker?

Wacht niet totdat een gevoel een probleem wordt.

www.jeonlinecoach.nl

Je online coach

Referenties:

Ward, B., Ward, M., Fried, O., & Paskhover, B. (2018). Nasal Distortion in Short-Distance Photographs: The Selfie Effect. JAMA Facial Plastic Surgery. Published online March 1, 2018. doi:10.1001/jamafacial.2018.0009

.

https://news.rutgers.edu/research-news/selfies-drive-self-image-and-may-lead-many-seek-plastic-surgery/20180301#.Ws9rWtNuaV6

.

https://www.scientias.nl/nieuw-onderzoek-verklaart-waarom-selfies-er-altijd-zo-vreemd-uitzien/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home