De kat van freud

Quote Freud: "Time spent with cats is never wasted"

de kat van Freud

.

En zoals de afbeelding laat zien, heb ik het dus niet over die kleine, harige beestjes met 8 poten, maar over mijn eigen soort! Want je kunt wel denken dat wij enkel spinnen uit een gevoel van tevredenheid, maar dat is niet het volledige plaatje!

.

De (bio-akoestisch) onderzoeker (huh? Wat? Had ik ook nog nooit van gehoord hoor) Elizabeth von Muggenthaler stelt dat katten spinnen om zichzelf te genezen!

.

Zij maakte geluidsopnamen van o.a. huiskatten, lynxes, cheeta’s en poema’s en kwam erachter dat de fundamentele en overheersende frequentie van de spingeluiden tussen de 25 en 50 Hz ligt. Ja, dus…?

.

Nou! Deze lage frequentie is kennelijk optimaal als het botgroei, de genezing van breuken en wondgenezing betreft!

.

In een interview vertelt de onderzoeker over een studie met maar liefst 52.000 dieren waaruit naar voren komt dat kreupelheid bijvoorbeeld maar bij een zéér klein percentage van katten voorkomt (0.26%) in vergelijking tot honden (3,6%). Ook arthritis en longtumoren zijn een zeldzaamheid. En wat te denken van katten die ondanks een val van grote hoogte (soms 5 – 7 verdiepingen hoog) zo goed en relatief snel herstellen? In de studie die zij aanhaalt, overleefde maar liefst 90% van de katten een duizelingwekkend hoge val.

.

Het spinnen zou dus helend werken en daarnaast ook goed zijn voor de beweeglijkheid van gewrichten, peesherstel én spiergroei. Daarom kan ik dus zo lekker lang luieren. Ik hoef helemaal niet zo actief te zijn. Die spieren maak ik gewoon al rustend sterk en soepel!

.

En weet je wat helemáál mooi is? Wij katten zijn niet alleen gezond voor onszelf, maar ook voor onze baasjes! Zo toonden Qureshi en collega’s aan dat katteneigenaren maar liefst 40% minder kans hebben op het krijgen van een hartaanval!! Bovendien zijn wij goed voor het verlagen van de bloeddruk en verlichten we ook nog eens stress.

.

Denk daar nog maar eens over na de volgende keer dat je mij om 6 uur ’s morgens ruw en chagrijnig van je afduwt!! Ondánkbaar, zeg ik je!! 

.

Ow, en heb je geen kat? Geen zorgen. Hier kun je acht uur lang (JA!!! ACHT HELE UREN! én 5 seconden) luisteren naar een spinnende kat:

.

.

Hierna nóg niet ontspannen? Kijk dan eens op de website van de sponsor: www.jeonlinecoach.nl

Je online coach

Referentie:

Muggenthaler, von E. (2001). The felid purr: A healing mechanism? The Journal of the Acoustical Society of America, 110 (5).  http://dx.doi.org/10.1121/1.4777098

.

Interview met Elizabeth von Muggenthaler:  https://spiritofmaat.com/archive/oct3/mthaler.htm

.

Qureshi, A.I., Memon, M.Z., Vazquez, G., & Suri, M.F. (2009). Cat ownership and the Risk of Fatal Cardiovascular Diseases. Results from the Second National Health and Nutrition Examination Study Mortality Follow-up Study. Journal of Vascular and Interventional Neurology, 2 (1), pp. 132-135.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Home