De kat van freud

Quote Freud: "Time spent with cats is never wasted"

de kat van Freud - smile!

.

De registratie bij de Kamer van Koophandel heb je uitbundig gevierd en je bent er helemaal klaar voor! De laatste aanpassingen aan je website zijn gedaan en trots kijk je naar het resultaat. Nu is het na al die uren ploeteren en zweten natuurlijk een beetje irritant als mensen (of in dit geval een kat) op de valreep nog komen met goedbedoelde verbeterpuntjes, maar alas… bij deze tóch nog een laatste tip…

.

Mocht je namelijk een foto van jezelf op je site hebben staan, kijk hier dan nog even kritisch naar. Je wil natuurlijk niet dat er een ‘mugshot’ opstaat, MAAR een te grote glimlach blijkt ook uit den boze…

.

Zo vonden de onderzoekers Wang en collega’s dat mensen aan de hand van de intensiteit van een glimlach conclusies trekken over iemands competentie. Mensen voelen zich wel aangesproken door de lachende ondernemer en associëren een brede glimlach ook met een warme persoonlijkheid, maar tegelijkertijd geldt kennelijk: hoe breder de glimlach, hoe minder bekwaam.

.

Met name beroepen waarbij de dienst een ‘risico’ met zich meebrengt (denk aan een advocaat, chirurg of  hulpverlener) speelt dit een rol.

.

Hoe vind je dat de sponsor van dit blog dat heeft aangepakt? Check de website! www.jeonlinecoach.nl

.

catpaw

Je online coach

Referentie:

Smile Big or Not? Effects of Smile Intensity on Perceptions of Warmth and Competence (2017). Wang, Z., Mao, H., Li, Y.J. & Liu, F. Journal of Consumer Research, Vol. 43 (5), 787-805 https://academic.oup.com/jcr/article-abstract/43/5/787/2687770/Smile-Big-or-Not-Effects-of-Smile-Intensity-on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Home